Psychodrama - wat is dat?

De mens wordt terecht een 'vat vol tegenstrijdigheden' genoemd. In de omgang met anderen zit u vaak uzelf het meest in de weg.

Psychodrama is een benadering waarvan J.L. Moreno de grondlegger is. Hij ontwikkelde verschillende psychotherapeutische methoden en vormen van sociologisch onderzoek en training. Moreno vond dat veranderingsprocessen zich niet achter een bureau moeten afspelen, maar in het leven zelf moeten worden geplaatst. Hij geloofde dat ieder mens creatief en spontaan kon zijn. Spontaniteit is volgens hem een adequaat antwoord op een nieuwe situatie of een nieuw antwoord op een oude situatie. Psychodrama bevordert uw vermogen om zowel persoonlijk als beroepsmatig creatiever met situaties, met anderen èn met uzelf om te gaan.

 

Psychodrama - hoe gaat dat? Spelenderwijs veranderen.
Psychodrama is geen toneelspel. De werkwijze van het psychodrama brengt u direct bij uw gevoel, geeft inzicht en biedt ruimte om situaties anders aan te pakken. Door het uitspelen van situaties worden onbewuste processen bewust gemaakt. Daarmee krijgt u de kans om bewust voor (ander) gedrag te kiezen. Omdat het lichaamsgeheugen wordt aangesproken en geactiveerd, heeft psychodrama invloed op uw denken, voelen en uw handelen. Binnen de veilige context van een oefengroep kunt u daarna experimenteren met oud en nieuw gedrag.

 

Het coachingstraject is gericht op zowel het menselijk als het zakelijk functioneren. Utile Dulci T&C helpt u om steeds zuiverder af te stemmen op de door u gewenste situaties. U verbetert daarmee uw sociale en communicatieve vaardigheden.