Wanneer je de relatieproblemen onder het tapijt veegt, komen er wel erg veel bobbels in het kleed (Hal & Sidra Stone)

 

Loopt je relatie niet zo lekker als je zou willen? Leven jullie langs elkaar heen? Geen zin in therapie maar er moet wel iets gebeuren? Je bent het zat om je grenzen aan te geven? Je wilt geen ruzie maar je wilt wel dat er iets verandert? Sinds de kinderen er zijn, kun je elkaar niet meer bereiken? Je hebt het gevoel dat je niet spontaan meer kunt zijn in je relatie? Lijken jullie discussies steeds maar in 'n cirkeltje rond te gaan? Is er sprake van sleur? Het begon echt fijn maar nu lijkt je relatie op die van je ouders? Je hebt het gevoel dat je in een harnas zit? Je doet dingen niet die je heel graag zou willen doen? Je doet dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen? Je keurt dingen van je partner af? Leidt alles tot een strijd? Je wilt meer intimiteit ervaren? Je hebt geen zin om veroordeeld te worden?

Voor hen die samen aan hun relatie willen werken kan relatie coaching hier vooruitgang bieden.

 

Wie een brug legt naar een ander kan altijd heen en terug (Jana Beranová)

 

Liefde alleen is niet voldoende voor een goede relatie. Als we een auto kopen weten we dat we na 1500 kilometer een eerste onderhoudsbeurt moeten laten plegen. Dat vinden we heel normaal. Waarom vinden we het dan zo moeilijk om in onze relatie te investeren voor onderhoud?

Het leven is ingewikkeld. We moeten vanalles doen en zouden eigenlijk nog veel meer moeten. Er worden steeds meer en nieuwe eisen aan ons gesteld. En dan willen we ook nog persoonlijk groeien. Eigenlijk is een relatie net zo ingewikkeld als samen een onderneming leiden! Als we een zakelijke transactie aangaan, maken heel verschillende mensen in vol vertrouwen bewust duidelijke afspraken die zijn gebaseerd op gelijkwaardigheid. Hoe zit dat bij jullie gezamenlijke onderneming?

De coach is onpartijdig en richt zich op gelijkwaardigheid in jullie relatie. Geen therapie maar zelf de regie houden.

 

De manier waarop partners met hun problemen omgaan, vormt de belangrijkste indicatie voor of hun relatie stand zal houden (Thomas Gordon)

 

Relaties worden zowel opgebouwd als om zeep geholpen door communicatiepatronen. Een open, eerlijke communicatie vormt de basis van goede relaties. Een slechte communicatie maakt een eind aan relaties. Zo simpel is het (Gordon). Dat weet je allemaal al lang. Maar toch lukt het niet…

De bemoeienis van vrienden of familie doet vaak meer kwaad dan goed.

Utile Dulci T&C richt zich voor een belangrijk deel op de manier waarop jullie communiceren, of juist niet communiceren.