Werken met een trainingsacteur

Binnen trainingen komt het accent steeds vaker te liggen op ‘leren door doen’. Het spelenderwijs zelf doen geeft meestal meer inzicht dan alleen theorie. Door met de theorie aan de slag te gaan, en het geleerde toe te passen blijft de stof beter hangen. En wat 'in het echt' niet kan: je kunt het nog eens over doen.

Een trainingsacteur is een acteur die zich heeft gespecialiseerd in het spelen van rollenspelen of simulaties. Omdat elke gedraging van een individu een vorm van communicatie is, zijn trainingsacteurs een prachtig hulpmiddel om communicatie in beeld te brengen, te onderzoeken of te verbeteren. Werken met een trainingsacteur is dé manier om te ervaren en zelf te zien welk effect uw gedrag heeft. Het geeft u tevens de mogelijkheid om nieuw gedrag uit te proberen of een moeilijk gesprek te oefenen.

Voorbeelden van trainingsonderwerpen zijn: klantgerichtheid, klantcontact, functionerings- of beoordelingsgesprekken, feedbackgesprekken, conflictbeheersing, slechtnieuwsgesprekken of telefonische dienst- of hulpverlening. Vanzelfsprekend hangt het onderwerp van uw trainingsvraag af. Hiertoe verdiepen wij ons vooraf grondig in uw specifieke situatie.

Het ervaringsgerichte trainen van Utile Dulci T&C creëert een veilige setting zodat u keer op keer die voor u moeilijke situatie kunt oefenen. Of als u durft: om eens in de rol van de ander te kruipen. Dit maakt dat u zich zelfverzekerder voelt om het ’in het echte leven’ ook te gaan doen. Zie ook: Spel als leermiddel